O pildă

Data articolului: 08/11/2011 14:24:26

Cine mănâncă să nu dispreţuiască pe cine nu mănâncă, şi cine nu mănâncă, să nu judece pe cine mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.

Şi El le-a zis pilda aceasta celor care şi-au pus credinţa în stilul lor de închinare ca şi cum ar fi singurul acceptat de El:

"Patru oameni s-au dus la Templu să se roage, doi dirijori de muzică tradiţională şi doi lideri de închinare în stil contemporan. Unul dintre dirijori s-a ridicat şi s-a rugat astfel: «Doamne, îţi mulţumesc că nu sunt ca mulţi muzicieni din biserică: fără pregătire, fără rafinament, fără demnitate, sau ca liderii de închinare în stil contemporan. Eu pun în program doar muzica cea mai bună; prezint lucrări muzicale care sunt cu adevărat vrednice de Tine.»

Unul dintre liderii de închinare în stil contemporan stătea în altă parte, şi se ruga astfel: «O, Doamne, îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi muzicieni din biserică: morocănos, inhibat, atras de muzica plictisitoare şi fără relevanţă. Folosesc doar cântările noi; cele care sunt pe placul oamenilor din vremea noastră.»

Într-un colţ, celălalt dirijor de muzică şi celălalt lider de închinare au îngenuncheat împreună pentru rugăciune. Dirijorul s-a rugat astfel: «Doamne Dumnezeule, Tu ştii cât de lesne mi-e să-mi fac un idol din excelenţa artistică. Ajută-mă să-mi folosesc darurile ştiind că vin din mâna Ta şi că Tu îţi găseşti plăcerea în toate darurile autentice şi variate ale copiilor Tăi, atunci când sunt puse în slujba închinării.»

Liderul de închinare s-a rugat astfel: “Doamne, ştiu doar patru acorduri la chitară şi nu sunt un cântăreţ bun, dar îţi mulţumesc că prin harul Tău pot să mă apropii de Tine în închinare şi că am privilegiul de a-i conduce pe alţii la tronul Tău. Mulţumesc pentru toate modurile prin care copiii Tăi pot să Te laude.»

Adevărat, adevărat vă spun că spre deosebire de primii, ultimii doi au plecat având jertfele de închinare primite de Domnul; pentru că Dumnezeu nu este preocupat de stilurile prin care se exprimă darurile noastre muzicale, ci de umilinţa inimii şi de autenticitatea dragostei cu care I le aducem.

Cine mănâncă să nu dispreţuiască pe cine nu mănâncă, şi cine nu mănâncă, să nu judece pe cine mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit. (Romani 14:3)

A Parable, Ron Man, folosit cu permisiune, www.worr.org, "Articles"
Cuvinte cheie: pildă, închinare, dirijori, laudă, stiluri, inimă
Adaugă un comentariu
Numele tău:
Alte articole

Cele mai noi articole

Care este cel mai important grup muzical din biserică?
Cel mai important grup muzical din biserică – oare care este? .... oare am putea spune că cel mai important grup muzical din biserică este întreaga biserică? Citește mai mult »
Data articolului: 22/11/2017 00:00:00 |
De ce încă o carte de cântări? . . . avem Powerpoint-uri!
Chiar mai avem nevoie astăzi de cărți de cântări în biserică? Iată câteva idei – de ce este bine, chiar și în bisericile de astăzi, să folosim cărți de cântări! Citește mai mult »
Data articolului: 11/07/2017 13:06:28 |
Funia împletită în trei nu se rupe ușor...
Mulți ne întreabă cu ce anume ne ocupăm la Jubilate și cum se pot ruga pentru noi. Cu ocazia aceasta, vrem să vă mulțumim pentru susținerea lucrării la care Dumnezeu ne-a chemat și să vă spunem cu ce ne ocupăm în mod deosebit. Citește mai mult »
Data articolului: 21/05/2017 15:42:22 |
A cord of three strands is not easily broken
Many ask us what we’re up to at Jubilate and how they can pray for us. We’re working on volume 2 of Culegerea Jubilate – a book of hymns for the entire church. We have a firm conviction that the most important music group in the church is the congregation. Citește mai mult »
Data articolului: 23/10/2016 20:35:39 |
Sfinţească-Se Numele Tău
Traducerea unei predici a fratelui Tim Keller, pastorul bisericii Redeemer Presbyterian Church din New York City. Citește mai mult »
Data articolului: 24/07/2015 16:07:57 |