Fanfara ca Trup al lui Cristos

Data articolului: 08/11/2011 14:27:38

În vara 2006 am auzit mărturia unui dirijor de fanfară compusă din profesionişti care se adună în fiecare vară să cânte în concerte evanghelistice. Am vrea să fiţi binecuvântaţi şi dumneavoastră prin ea.

În vara 2006 am auzit mărturia unui dirijor de fanfară compusă din profesionişti care se adună în fiecare vară să cânte în concerte evanghelistice. Am vrea să fiţi binecuvântaţi şi dumneavoastră prin ea.

An după an am văzut mâna Domnului la lucru, binecuvântând participanţii şi audienţa. În ultimii 4-5 ani ne-am bucurat de un timp special de partaşie cu muzicieni slujitori maturi. Dar anul acesta a fost ceva diferit.

Unul din cei 12 muzicieni ai noştri participase la turneele noastre de cateva ori, în urma cu 10 ani şi îl ştiam competent. În toţi aceşti ani fusese şi membru al echipei noastre. Aşa că anul acesta l-am invitat din nou, fără nici o rezervă. Dar, în ultimii 10 ani, nivelul lui muzical a scăzut mult, în vreme ce nivelul grupului nostru a crescut. Deci, anul acesta, din punct de vedere muzical, el era mult sub nivelul grupului. De fapt, era cel mai slab intrumentist pe care-l avusesem in ultimii 7 sau 8 ani. Chiar de la începutul săptămânii de repetiţie, toţi ne-am dat seamă de acest lucru, şi John, care e un muzician destul de bun ca să-şi dea seama când greseşte, a realizat că este cel mai slab.

Prima lupta a mea a fost să mă încred în Dumnezeu şi să cred că John era persoana potrivită pentru echipa de anul acesta, în ciuda faptului ca noi planuiam să inregistrăm un CD în timpul turneului. Ne rugasem ca Dumnezeu să ne călăuzească în procesul de selecţie şi am crezut ca El ne călăuzise, aşa că am luat hotărărea să mă încred în Dumnezeu şi să contez pe faptul că El niciodata nu face greseli. În acelaşi timp Îl imploram să îmi descopere şi soluţii practice pentru aceasta provocare uriaşa.

Câteva zile mai târziu, o tanară muziciană talentata, a venit şi mi-a cerut iertare. Mi-a spus ca îl vorbise de rau pe John şi implicit stilul meu de conducere. "Ce-o fi fost in capul dirijorului când l-a invitat pe John? Exact acum când vrem să inregistrăm şi un CD."

I-am spus că nu auzisem remarcile ei şi nu fusesem rănită. "Nu!" a spus ea, "Nu intelegi. Am nevoie ca tu să mă ierţi. Dumnezeu mi-a atins inima şi mi-a spus că aceasta atitudine trebuie să se schimbe." Şi, prin mila Domnului, Ashley dorea să-L lase pe Dumnezeu să îi schimbe inima.

La sfarşitul turneului, ea şi John erau foarte apropiaţi. El aproape că devenise pentru ea un tata duhovnicesc, oferindu-I o perspectivă spirituală matura la fiecare pas. Amandoi au plâns când şi-au luat la revedere. John, care lucrase în armata şi acum era patronul unei companii, fusese obişnuit să aibă iniţiativa şi să conducă. Dar, a fost smerit de Domnul când a trebuit să fie "salvat" de câteva tinere ce-i puteau fi nepoate.
Pentru ca, iata ce s-a întâmplat. În vreme ce Dumnezeu lucra la inima lui Ashley şi la inimile noastre, ea şi ceilalţi trompetişti au lucrat făcând faţa acestei provocări. Au scris toate părţile grele din partitura lui John în partiturile lor, au facut schimb de voci, trompete şi registre de multe ori în timpul unei piese pentru ca aceasta să iasă bine. Totul a fost foarte complicat si solicitant, atât în privinţa interpretării propiru zise cât şi a concentrării necesare pentru a păstra melodia. A fost nevoie ca trompetiştii să aducă o povară mult mai grea datorita schimbărilor, dar au făcut-o în linişte şi cu placere. Nu i-au bătut obrazul lui John şi nici nu i-au amintit continuu de sacrificiul lor. Dimpotriva, l-au iubit sincer şi l-au respectat pentru contribuţia adusa echipei.

Toate acestea au avut un mare impact asupra tuturor. Am văzut principiul Trupului lui Cristos trăit în mijlocul nostru, am experimentat miracolul inimilor schimbate, am privit cu uimire felul în care Dumnezeu ne-a dat soluţii practice ca să cântăm frumos şi am incheiat turneul cu inimi pline, pline de mulţumire. Vara asta, tot ce voiam era să cântăm grozav, dar Dumnezeu nu voia să lucreze doar în inimile celor care urmau să ne asculte. Vara asta, Dumnezeu voia sa lucreze in noi.
Cuvinte cheie: fanfară, mărturie, dirijor, profesioniști
Adaugă un comentariu
Numele tău:
Alte articole

Cele mai noi articole

Care este cel mai important grup muzical din biserică?
Cel mai important grup muzical din biserică – oare care este? .... oare am putea spune că cel mai important grup muzical din biserică este întreaga biserică? Citește mai mult »
Data articolului: 22/11/2017 00:00:00 |
De ce încă o carte de cântări? . . . avem Powerpoint-uri!
Chiar mai avem nevoie astăzi de cărți de cântări în biserică? Iată câteva idei – de ce este bine, chiar și în bisericile de astăzi, să folosim cărți de cântări! Citește mai mult »
Data articolului: 11/07/2017 13:06:28 |
Funia împletită în trei nu se rupe ușor...
Mulți ne întreabă cu ce anume ne ocupăm la Jubilate și cum se pot ruga pentru noi. Cu ocazia aceasta, vrem să vă mulțumim pentru susținerea lucrării la care Dumnezeu ne-a chemat și să vă spunem cu ce ne ocupăm în mod deosebit. Citește mai mult »
Data articolului: 21/05/2017 15:42:22 |
A cord of three strands is not easily broken
Many ask us what we’re up to at Jubilate and how they can pray for us. We’re working on volume 2 of Culegerea Jubilate – a book of hymns for the entire church. We have a firm conviction that the most important music group in the church is the congregation. Citește mai mult »
Data articolului: 23/10/2016 20:35:39 |
Sfinţească-Se Numele Tău
Traducerea unei predici a fratelui Tim Keller, pastorul bisericii Redeemer Presbyterian Church din New York City. Citește mai mult »
Data articolului: 24/07/2015 16:07:57 |