Știri Jubilate


Jubilate Homecoming!

Cu mare drag vă invităm la un weekend foarte special pentru noi din echipa Jubilate.  În datele 10-12 septembrie, sarbatorim 20 de ani de activitate.  Noi vedem credincioșia Domnului în sute de feluri și în momentul acesta, prin faptul că  în 10 septembrie vom avea lansarea cărții lui Richard Mauney: Ofrandă necurmată: Închinarea din perspectivă biblică, istorică și practică

Richard a lucrat la cartea această aproape cât timp activăm ca și Fundația Jubilate. Mai mult, este roada de peste 40 de ani de slujire in biserici în Romania, în America, în Filipine și nu numai. Ne bucurăm că putem oferi cartea și un ghid de studiu ca să aprofundați materialul cărții. 

Lansarea va avea loc în 10 septembrie la ora 18:30 la biserica Impact, Oradea.  Vă veți bucura și de un vernisaj în care închinători din toată țara au oferit înțelegerea lor de titlul Ofrandă necurmată.

O seară împreună ni se pare prea puțin!  Așa că, vă invităm să cântați cu noi într-un timp de închinare în a două zi – 11 septembrie de la ora 9 – 16. Dacă cântăm împreună ar fi fost și să slujim!  Așa că, vă invităm să slujim împreună cu noi duminica dimineata la biserica ??? la ora ??? (vă vom anunța în cel mai scurt timp).

Am găsit posibilități de cazare în Oradea.  Ca să ne organizăm bine, cerem să vă înscrieți cât de curând.  Să știți că vrem foarte mult să ne întâlnim, să ne închinăm impreună.  Ne rugăm ca Dumnezeu să rânduiască să ne întâlnim cu curând.  Dacă veți veni, vă rugăm să vă înscrieți folosind link-ul jos în albastru

Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălţa! Laud Numele Tău, căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioşie.  Isaiah 25:1 

Cursul de dirijat 2021

Vă anunțăm cu bucurie că organizăm Cursul intensiv de dirijat în perioada 29 august – 5 septembrie 2021 la Pucioasa. Cursurile intensive de dirijat Jubilate vizează echiparea spiritual-muzicală a celor care slujesc ca dirijori în bisericile evanghelice din România. Cursul se va focaliza atât pe aspectele spirituale legate de slujire cât și pe tehnica dirijorală şi cântatul în ansamblu.
Mai multe informații cu privire la Cursul intensiv de dirijat se pot găsi aici.

Răspunsuri întrebări masă rotundă

În cadrul Cursului de vară 2020, am primit un număr destul de mare de întrebări.  Însă, din păcate, timpul a fost scurt si nu am reușit să vă răspundem la toate întrebările.  În cadrul acestui articol vom prezenta răspunsurile aferente fiecărei întrebări ce nu a primit un răspuns în cadrul mesei rotunde.

 


Vrei să primeşti veşti de la Fundaţia Jubilate?

Înscrie-te acum!

Dați clic aici

3,5% din impozitul pentru venit

3,5% din impozitul pentru venit

Mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne-au sprijinit în felul acesta în anii trecuți! În anul acesta puteți dărui 3,5% din impozitul pe venit! Prin simpla completare a formularului 230, sunteți un sprijin real al lucrării noastre pentru Domnul.

Un alt mod de a ne sprijini cu 3,5% din impozitul pe venit este câstigând o bursă la Cursul de vară Jubilate. Oferim burse care acoperă masa și cazarea celor care strâng minim 25 de formulare 230 care dăruiesc toată suma de 3,5% din impozit în sprijinul Fundației Jubilate. Detalii despre Cursul de vară aici.

Găsiţi formularul 230 aici (pdf). Completați datele de la punctul I (date de identificare a contribuabilului). La rubrica Suma, lăsați necompletat; suma va fi calculată de organele fiscale. Pe pagina 2 a formularului, la Susținerea unei entități nonprofit/unități de cult (II.B.2), bifați la alegere Opțiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 1 an sau cea de 2 ani. După completarea formularelor 230, se depun la sediul organului fiscal de domiciliu, sau le expediați prin poștă (la ANAF) printr-o scrisoare recomandată.

Observăm că cerințele sunt diferite de la un județ la altul. Te sfătuim să pui întrebări la Administrația Financiară din județul tău înainte de a începe să strângi formulare. Poți descărca model de împuternicire aici și model de borderou aici – pdf / excel. Pentru orice alte întrebări în legătură cu aceasta, te rugăm să ne suni.

Termenul limită de depunere a formularelor este 25 mai 2021! În momentul depunerii lor, veți primi un număr de înregistrare. Pentru a primi o bursă, trebuie sa ne trimiteți prin poștă sau email copii ale numerelor de înregistrare pentru cele 25 de formulare.

Răspunsuri întrebări masă rotundă

În cadrul Cursului de vară 2020, am primit un număr destul de mare de întrebări.  Însă, din păcate, timpul a fost scurt si nu am reușit să vă răspundem la toate întrebările.  În cadrul acestui articol vom prezenta răspunsurile aferente fiecărei întrebări ce nu a primit un răspuns în cadrul mesei rotunde.

Care este cel mai important grup muzical din biserică?

Cel mai important grup muzical din biserică – oare care este? …. oare am putea spune că cel mai important grup muzical din biserică este întreaga biserică?

De ce încă o carte de cântări? . . . avem Powerpoint-uri!

Chiar mai avem nevoie astăzi de cărți de cântări în biserică? Iată câteva idei – de ce este bine, chiar și în bisericile de astăzi, să folosim cărți de cântări!

Funia împletită în trei nu se rupe ușor…

Mulți ne întreabă cu ce anume ne ocupăm la Jubilate și cum se pot ruga pentru noi. Cu ocazia aceasta, vrem să vă mulțumim pentru susținerea lucrării la care Dumnezeu ne-a chemat și să vă spunem cu ce ne ocupăm în mod deosebit.

Ce se face la Cursul de vara Jubilate?

Poate te intrebi, ce se face la Cursul de vara Jubilate? Postam inca o poezie scrisa de Alex Lacatus din Iasi care descrie aceasta saptamana binecuvintata.

O scrisoare deschisă către muzicieni

Am dori să vă descriu, pe scurt, drumul anevoios și lung pe care îl face o partitură până ajunge la dumneavoastră.

Keith Getty despre compunerea imnurilor pentru Biserică

Getty are două scopuri călăuzitoare. „Încercăm să scriem adevăruri teologice şi biblice cu relevanţă zilnică, aşa cum a făcut şi Charles Wesley. Încerc să scriu melodii pe care să le poată cânta un grup mare de oameni. Acesta este filtrul meu: Pot cânta toate vârstele melodia aceasta?

Să ţinem la lucrurile esenţiale

Aspectele cele mai importante ale slujirii.
Acest text este inclus la sfârşitul cărţii coristului „Un ospăţ nesfârşit”. Prin el, dorim să încurajăm coriştii să se gândească la slujirea lor prin prisma aceasta. Includem textul aici la resurse să vă încurajăm şi pe dumneavoastră.

Perioada de Advent

Vă prezentăm o schiţă care oferă temele tradiţionale folosite de Biserica Creştină în închinare în fiecare duminică ce precede evenimentul naşterii Domnului Isus – teme care ne conduc în această perioadă atât în închinarea personală, cât şi în cea colectivă. Cuvântul...

Un serviciu de închinare prin Cuvânt şi cântare pentru perioada Crăciunului

Vă oferim aici un serviciu de închinare potrivit pentru perioada Crăciunului. Urmează o schiţă a serviciului care include texte şi sugestii pentru cântări potrivite. Structura serviciului este flexibilă.

Să răsune cântecele în cinstea Domnului

Sunt americancă şi am crescut în biserică. E adevărat că am o oarecare vârstă, dar după aproape cincisprezece ani în România sunt surprinsă când mă duc în Statele Unite şi aud (sau nu aud!) cum cântă americanii în biserică.

Mărturia unui pirat

Dumnezeu ne cheamă la credincioşie în toate lucrurile din viaţa noastră. Ne cheamă să-L slujim cu inimi şi cu mâini curate. Cu acest gând includem aici mărturia unui pirat – un caz actual despre felul în care Dumnezeu a lucrat în viaţa unui tânăr spre slava Lui.

Un ispravnic credincios

Atunci când xeroxăm partiturile muzicale în loc să cumpărăm de fapt numărul de exemplare de care avem nevoie, apare o problemă de etică: nu cumva dispreţuim munca acestor oameni, ba chiar unora le „furăm pâinea de pe masă”?

Închinarea – bibliografie cu citate

Înţelegerea noastră în ceea ce priveşte închinarea este în primul rând bazată pe Cuvântul lui Dumnezeu. De multe ori înţelegerea aceasta este îmbogăţită şi prin definiţii sau prin cuvinte scrise despre închinare. Informaţia pe care o oferim mai jos are ca scop două lucruri: citate care ne ajută în privinţa aceasta; şi detalii bibliografice legate de câteva cărţi traduse în limba română.

“Cântarea Jubilate”

„Cântaţi Domnului o cântare nouă…” În ultima perioadă, noi cei de la Jubilate, am văzut credincioşia lui în feluri minunate – o direcţie clară în proiectele noi şi o revărsare a bunătăţii Lui prin provizii pentru nevoile noastre. Susan a fost inspirată să înceapă să...

Chemaţi la închinare şi mulţumire – o perspectivă din Cartea Psalmilor

Psalmii sunt în realitate cântări şi rugăciuni care pot da glas propriilor noastre exprimări în închinarea către Dumnezeu – expresii ale laudelor, adorării, mulţumirilor, mărturisirii, dedicării, cererilor.

5 lecții pe care fiecare lider de închinare le poate învăţa de la Johann Sebastian Bach

Cinci lecţii pe care fiecare lider de închinare le poate învăţa de la Johann Sebastian Bach

Închinare și Cuvântul lui Dumnezeu

În cartea Însetat după Dumnezeu, John Piper ne dă o imagine bogată a închinării, care aduce împreună Adevărul lui Dumnezeu, Duhul lui Dumnezeu, duhul nostru uman şi răspunsurile noastre felurite de bucurie, reverenţă, mulţumire, consacrare şi ascultare. Este o imagine...

Comuniunea cu Dumnezeu – un ghid pentru citirea cărții

Comuniunea cu Dumnezeu – o teologie biblică a închinării , David Peterson; Editura Jubilate, un ghid pentru citirea cărţii

Isaia 6 – un model în închinare

Isaia 6 este un dialog dinamic între Dumnezeu şi Isaia. Conversaţia începe întotdeauna cu iniţiativa lui Dumnezeu. Dacă închinarea este o conversaţie atunci procesul planificării închinării este tot o conversaţie – între Dumnezeu şi cel care planifică, între păstor şi oamenii chemaţi în mod special la slujirea aceasta.

Fanfara ca Trup al lui Cristos

Vara asta, tot ce voiam era să cântăm grozav, dar Dumnezeu nu voia să lucreze doar în inimile celor care urmau să ne asculte. Vara asta, Dumnezeu voia sa lucreze în noi.

O pildă

Dumnezeu nu este preocupat de stilurile prin care se exprimă darurile noastre muzicale, ci de umilinţa inimii şi de autenticitatea dragostei cu care I le aducem.

Publicații Jubilate


Într-o zi

Aranjamentul gândit de Kenneth Tucker propune o exprimare expusă, acapela, care valorifică melodia plină de tânjire şi speranță într-un format coral.  Să ascultați piesa, puteți da click pe stânga paginii, “trailer video”.

Ești al meu

Această cântare plină de speranţă şi mângâiere este potrivită pentru închinare generală și pentru ocazii speciale cum ar fi un botez sau o binecuvântare. 

Isus, numai Isus

„Isus, numai Isus” este compusă de Chris Tomlin și Matt Redman, alături de alți compozitori. Aranjamentul coral dinamic al acestei cântări este realizat de Mary McDonald.

Jubilate: Culegere de imnuri creștine, volumul 2

Acest volum reprezintă contribuția din ultimii ani a Fundației Jubilate la dezvoltarea imnologiei româneşti contemporane. Suntem ferm convinși că cea mai importantă formație muzicală a bisericii este adunarea.

Jubilate: Culegere de imnuri creștine, volumul 1

Acest volum reprezintă contribuția din ultimii ani a Fundației Jubilate la dezvoltarea imnologiei româneşti contemporane. Suntem ferm convinși că cea mai importantă formație muzicală a bisericii este adunarea.

Lumină pe cararea mea vol. 2

Cântările sunt noi, cu versete din Scriptură mot-a-mot. La fel ca în vol. 1, o singură cântare nu este bazată pe versete din Scriptură: Cărțile Vechiului Testament, cântare care ajută copiii să înveţe în ordine cărțile Vechiului Testament.

Lumină pe cararea mea vol. 1

O singură cântare nu este bazată pe versete din Scriptură: Cărţile Noului Testament, cântare care ajută copiii să înveţe cărţile Noului Testament în ordine.

Zece cântecele pentru zece degețele, aranjamente pentru pian

Această publicație este foarte valoroasă prin conținutul ei, dar și mai mult datorită celei care a scris-o Anca Ciora.

Bitnami