Contul tău

Cursul de vară 2018: Profesorii

13.04.2018

Emanuel Bălăceanu va preda cursul Dirijat (începători) și atelierul Scrierea cântărilor noi. Emi a absolvit studiile de licenţă, master și doctorat în dirijat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Din 2014 este profesor de dirijat, ansamblu coral şi canto coral la Universitatea Emanuel din Oradea. Din anul 2000 dirijează corul Evanghelic, iar din anul 2016 dirijează corul Bisericii Emanuel din Oradea.

Alina Bălăceanu va preda împreună cu Emanuel și Ken cursul de Scrierea cântărilor noi. Alina a absolvit studiile de licență în muzicologie la Universitatea Națională de Muzică din București și de master în teologie la Institutul Teologic Baptist din București.

Alina și Emanuel Bălăceanu sunt căsătoriți din 2005 și se bucură de frumusețea creșterii a 3 copii.

 

Mary Ellen Johnson slujește ca sef al departamentului de Muzică și Arte la Biserica Austin Oaks din Austin, Texas, SUA. Ea conduce închinarea și coordonează The Visual Arts Ministry (VAM). De asemenea, Mary Ellen este directoarea Școlii de Artă Monterey Oaks. A predat muzică la nivel de școală generală și de universitate și dă lectii de pian și de canto în privat. Mary Ellen a absolvit Universitatea din North Texas (licență în muzică) și Universitatea din Texas, Austin (masterat și doctorat în muzică). Pe lângă activitățile ei la repetiții, servicii de închinare și predare, Mary Ellen se bucură de timpul petrecut cu soțul ei, Gary, și cu fiii lor, Jordon și Alex.

Gary Johnson lucrează ca videograf de mai bine de 30 de ani. De-a lungul carierei sale, a lucrat în multe țări din toată lumea cu firme ca Kodak, Sheraton Hotels și canalele naționale TV americane. A absolvit Universitea din Texas, Austin, cu licență în Radio-TV-Film. Gary este, de asemenea, activ în slujirea cu copiii la biserică, în calitate de învățător și lider de grupe. Lui îi place în mod special să-i ajute pe copii să facă legătura între iubirea față de Scriptură și viața de zi cu zi. Precum soția lui, Mary Ellen, se bucură de timpul petrecut cu ea și cu fiii lor, Jordon și Alex. 

Absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, la clasa îndrumată de Prof. Univ. Dr. Daniel Goiţi, Andrei Marta a studiat în prealabil pianul cu profesorii Adela Molnar, Doriana Ormanji, Kenneth Tucker şi Eliza Bârzescu. Şi-a iniţiat cursurile masterale la Guildhall School of Music and Drama din Londra, apoi a continuat la Conservatorul Regal din Bruxelles, la specializările: pian şi acompaniament. Andrei predă pian particular la două școli internationale din Bruxelles și slujește la Biserica Baptistă Internatională din Bruxelles. 

Maria Moşuţi este soprană în cadrul Corului academic “Gavriil Musicescu” al Filarmonicii de stat “Moldova” din Iași.  După finalizarea doctoratului a devenit profesor asociat la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași, unde predă cursul de canto clasic la secția de muzică religioasă. Împreună cu soțul ei, Cristian-Nicolae, și cele trei fiice (Ioana-Maria, Iustina-Teodora și Camelia-Elena) slujește la Biserica Străjerul din Iași. 

Dor Niculescu este absolvent al Universităţii de Muzică din Bucureşti, secţia Compoziţie. În prezent lucrează ca profesor de teoria muzicii, armonie şi forme muzicale la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad si ca referet muzical la Asociaţia Strigătul de la Miezul Nopţii din aceeaşi localitate. Printre altele, este implicat în acompaniamentul la pian la Biserica baptistă „Dragostea” din Arad.

 

Gretty Niculescu este absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, secţia Interpretare muzicală - vioară. În prezent lucrează ca artist instrumentist la Filarmonica de Stat Arad.

Împreună, Dor şi Gretty au trei copii: Sara Dorothea, Samuel Cristian şi Ionatan Rafael. 

Dani Veja este un dedicat slujitor muzical al Bisericii Baptiste nr. 1, Mănăştur-Cluj şi cântă cu mare plăcere la chitară, chitara bass şi cu vocea. Având înclinaţie spre muzică, a început clasa întâi la Liceul de muzică şi a învăţat vioara până în clasa a şasea. În clasa a șaptea a găsit o nouă pasiune – chitara. Dani a fost mai mult autodidact, dar a avut şi profesor din când în când. În adolescenţă a cântat în trupa Fragil. Dani a participat la multe festivaluri cum ar fi Festivalul Cristia şi a cântat în trupa Identic. Dani acompaniază adeseori cu chitara grupe de tineri şi cântă în serviciile de închinare ale bisericii. Este un bun exemplu de om dedicat în lucrarea Domnului – gata să ajute.

 

 

Flavius Ibănișteanu este din Hunedoara și este producatorul a zeci de albume în studioul pe care îl deține. Flavius este absolvent de Conservator și are o experiență de peste 15 ani în muzică, fiind implicat în lucrarea și în multe proiecte muzicale din țară și din străinătate fie ca pianist, fie ca inginer de sunet. În prezent locuiește în Cluj împreună cu soția lui Dana și slujesc împreună în echipa de închinare a Bisericii Betel. "Flash" va preda cursul "Formații instrumentale în închinare 'unplugged'".

 

Echipa Jubilate (puteți găsi biografiile aici)


 

Kenneth & Laura Tucker

 

Susan Strohschein


 

Richard Mauney

 

Ruben & Oxana Mureșan


 

Mariana Gherasim

 

Anca Toia

Keywords: Cursul de vară, profesori, Șelimbăr